Seminars

  1.    Een van de dingen die je als keurmeester ervaart is dat er zoveel nog te leren is als je gaat keuren om er dan vervolgens achter te komen dat je ook je nooit uitgeleerd bent! 

Het is eigenlijk net als wat ze vertellen over het rijbewijs, rijden leer pas echt als je het rijbewijs gehaald hebt, voor de tijd ben je bezig met theorie, oefenen en pas na het behalen van het rijbewijs ga je het geleerde ook daadwerkelijk in de praktijk brengen. 
Keuren voor mij, is niet alleen op de dag zelf de ring in lopen en met de rasstandaard als leidraad bepalen welke kwalificatie een Staffordshire Bull Terrier moet krijgen, het is doorlopend met het ras bezig zijn, lezen, shows bezoeken, met andere fokkers praten, maar ook elke dag van je eigen honden genieten,  ervaren waarom de Staffordshire Bull Terrier het meest bijzondere ras is wat er bestaat.
Ooit heb ik verzoek gekregen van de rasvereniging om de opleiding van voor (aspirant) keurmeesters te verzorgen, inmiddels heb ik dit tweemaal mogen doen.  Voor het samenstellen van dit opleidingstraject zijn er richtlijnen vanuit de Raad van Beheer en aan de hand daarvan ben ik aan de slag gegaan en heb een eerste versie van de presentatie over o.a. de rasstandaard gemaakt. De totale opleiding bevat veel meer onderdelen, zoals bijv. gezondheid, Staffords wereldwijd en aanverwante rassen.

Eigenlijk ben ik altijd met de presentatie bezig, als ik een foto of artikel zie dat bruikbaar is,  dan sla ik die op,.. je weet tenslotte maar nooit hoe die voor een volgende presentatie ooit nog eens van pas kan komen.

In 2016 heb ik voor het eerst zelf een lezing georganiseerd over de rasstandaard in Nederland die later dat jaar gevolgd werd door een hands-on sessie oftewel zelf aan de slag gaan met het toepassen van de rasstandaard op echte honden. Inmiddels heb ik ook seminars/spreekbeurten gegeven in Italië, Mexico, Noorwegen. Tsjechië en Groot Brittannië.  

Eind 2023 heb ik samen met Kynokien een online seminar gegeven over kleurvererving bij de Staffordshire Bull Terrier.
02.  juni 2024 zal in het teken staan van een lezing over de rasstandaard, de opbrengst zal volledig ten goede komen van het Canine Genetics Centre. Een instituut wat ik een warm hart toedraag. 

Een speciaal woord van dank moet naar Stefan Vos [Stera-Design] die voor al mijn presentaties het grafische werk verzorgd!!