Via deze pagina van de Staffjoy's web-site kunt u doorclicken naar zeer diverse medische onderwerpen. Door op een onderwerp van uw keuze te clicken komt u op de desbetreffende pagina van de website van Causus Dierenkliniek terecht.

Daarnaast willen wij uw aandacht vestigen op een tweetal DNA testen welke voor de Staffordshire Bull Terrier beschikbaar zijn, met deze testen kan er getest worden op L-2 HGA en HC.  Waar u ook uw pup koopt, zorg ervoor dat de ouders deze testen hebben ondergaan, het zegt niet alleen iets over de genetische aanleg van de ouders voor L-2 HGA en HC maar ook iets over de betrokkenheid van de fokker!

Dierenkliniek Causus bestaat sinds april 1996 te Oudenburg en is gelegen tussen Oostende en Brugge (Belgie). Zij is ontstaan uit het besef dat in de diergeneeskunde steeds meer vraag is naar kwaliteit van de dienstverlening. Die kwaliteit kan alleen geboden worden door samenwerking. Op die manier kunnen de verschillende dierenartsen zich speciaal toeleggen op specifieke onderdelen van het vak. Door de zeer snelle uitbreiding van de kennis is het namelijk onmogelijk voor 1 persoon om alles te weten en bij te houden. Ook aarzelen zij niet deskundigen van buiten onze praktijk te raadplegen. Omdat de groep ondertussen uit negen dierenartsen bestaat, denken zij u kwaliteit en dienstverlening te kunnen bieden waar de dieren en hun eigenaren recht op hebben. De negen dierenartsen worden geholpen door 6 assistentes. Hun doel is optimale diergeneeskundige zorg te bieden voor uw huisdier.
Aangezien dieren een nare ervaring sneller zullen koppelen aan een witte jas dan aan één specifiek persoon, werken zij zonder witte jassen.

Naast de specifieke praktijkaanpak heeft Dierenkliniek Causus een zeer uitgebreide en informatieve web-site, waar wij u bij Staffjoy's graag naar doorlinken. Wij zijn Dierenkliniek Causus erkentelijk voor deze mogelijkheid.

   

Specifieke problemen bij hond
Huidproblemen of Dermatologie
ENDOCRINOLOGIE
NEUROLOGIE EN NEUROCHIRURGIE

Wat is orthopedie?

Het gebruik van voedingssupplementen

Aangeboren afwijkingen van het bewegingsapparaat

Fracturen van botten en gewrichten

Ziekten van de gewrichten

Heupproblemen

kinesitherapie als hulp in de revalidatie

Opthalmologie
cardiovasculaire problemen
ZACHTE WEEFSELCHIRURGIE
urinewegproblemen
Gastro-intestinale problemen