Laatste nieuws | Updates

Elsa, Staffjoy's Frozen Enigma, behaald het mooie resultaat van reserve beste teef in België op de Top Terrier Show. Christiaan Damen en Elsa doen het echt super goed. 

Op 5 november mocht ik in Groot Britttannië keuren op de championshipshow van de Downlands Staffordshire Bull Terrier Club.  Keuren is en blijft voor ons ras een hele eer.
Het was een supermooie dag. Binnenkort zal ik ook het keurverslag van deze dag op de website plaatsen. 

30.10.2021 En tussen de bedrijven door heeft Bliksem ook nog eens drie eerste plaatsen met een uitmuntend kwalificatie behaald in de jeugdklasse waardoor hij zich nu ook Nederlands Jeugdkampioen 2021 mag noemen.  Voor de volledige resultaten tot nu toe verwijzen wij u graag naar The Boys pagina waar ook Bliksem zijn plekje heeft.The Boys

 

Op 23 oktober mocht ik in Oslo een lezing verzorgen over de rasstandaard op verzoek van de Noorse rasvereniging.  Ik geef erg graag lezingen omdat het natuurlijk over het mooiste ras in de wereld gaat, de Staffordshire Bull Terrier maar daarnaast ook omdat ik de presentatie steeds bij blijven werken en daardoor zelf ook steeds weer (bij) leer. 
Het was een mooie dag, mooie opkomst in een moderne omgeving. Dat laatste is niet echt heel belangrijk maar draagt zeker wel bij aan de sfeer. Echt van genoten.

Dit jaar vond de wereldshow in Brno - Tsjechië plaats. Ik had het voorrecht om daags na de wereldshow te mogen keuren voor de Tsjechisch Staffordshire Bull Terrier Club.  Door het grote aantal inschrijven hadden we met drie ringen bijna een hele grote hal voor onszelf. Dat maakte dat ondanks dat het een show tijdens een internationale show was er toch sprake was van een gezellige, intieme, clubshowsfeer. Echt fantastisch. Mooie honden mogen keuren. 

In september heb ik de eer gehad om samen met Helena Mudrova te mogen keuren op de clubshow van de Spaanse Staffordshire Bull Terrier Club. Mooie show en daarnaast de kans aangegrepen om met een paar hele lieve mensen te genieten van een heerlijke tapasmaaltijd in een Spaans restaurantje in Madrid. 

11.09.2021 Clubshow van de DCBT in Wuppertal. Bliksem wordt beste jeugdhond onder keurmeester/rasspecialist Tom Herir (Ierland)

Best drukke tijden bij ons aangezien we een nestje hebben. Drie mooie pups, twee reutjes en een teefje. Moeder is Kiwi [Kamp. Angelic Staffs Kiss Me Kiwi] en Mitch [Staffjoy's Kings Monarch]. Hieronder ziet u Staffjoy's Pole Position oftewel Donald. Er zijn geen pups meer beschikbaar.

 

31.07.2021 Nu het "normale" leven weer op gang lijkt te komen, kan de agenda ook weer gevuld worden met mooie, bijzondere evenementen. Zo mag ik op 2 oktober, de dag na de Wereldshow, in Brno (Tsjechië)  met een tweetal andere keurmeesters keuren. Altijd bijzonder,.. en voor mij de derde keer keuren in Tsjechië.

31.07.2021 Van de week een nieuwe foto van Bliksem {Earthquake Staffs Merengue] gemaakt, Bliksem is nu een jaar en wij zijn super blij met hem. Onlangs getest op HD/ED/patella en met goede resultaten. En een paar weekjes geleden voor het eerst naar een show met Bliksem geweest, het regende dat het goot,.maar Bliksem deed het super en werd beste reu.

Op 11 juli zijn de pups van Kiwi (Kampioen Angelic Staffs Kiss Me Kiwi) en Mitch (Staffjoy's Kings Monarch) geboren. Twee reutjes en een teefje.  Ze doen het super en we genieten met volle teugen van deze kleine wondertjes,.. want hoewel wel al jaren fokken,... blijft het altijd weer speciaal en bijzonder.

Hieronder een aankondiging van een Lezing door Roelof Nuberg over de Hoog Risico Honden Problematiek. Voor een ieder die de Staffordshire Bull Terrier en aanverwante rassen een warm hart toedraagt en zich wat meer wil verdiepen in deze materie is deze lezing een must.
Er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar, aanmelden kan via de Facebookpagina van de Active Staffordshire Bull Terrier Group.

26.04.2021 Zo leuk Mitch en Levi,... Staffordshire Bull Terriers en kinderen een unieke combinatie. In Groot Brittannië heeft de Staffordshire Bull Terrier als bijnaam "the Nannydog". Het meest unieke van een Staffordshire BullTerrier is zijn karakter, nooit of te nimmer mag daar een concessie aan gedaan worden. Er is geen enkel excuus voor agressie naar mensen toe, een Staffordshire Bull Terrier is een open en eerlijke hond. En hoewel sommige vanwege zijn uiterlijk wellicht anders vermoeden, het is geen waak- en verdedigingshond. 

26.04.2021 Altijd leuk om foto's te ontvangen van ons door gefokte honden. Hiernaast een foto van Gunnell oftewel Staffjoy's Romance with Quest zoals ze op haar stamboom genoemd wordt. Gunnell is in middels elf jaar oud en is al puppy naar Zweden vertrokken.

24.04.2021 Vandaag naar de ringtraining geweest met Bliksem,...ringtraining in aangepaste vorm natuurlijk vanwege allerlei coronamaatregelen, maar wat was het fijn om weer op het veld te staan. Heerlijk.
Het was voor Bliksem de eerste keer dat hij kennismaakte met een tentoonstellingstafel (normaal worden Staffordshire Bull Terriers niet op een tafel gekeurd maar dat terzijde) en ook in een ring staan naast andere Staffords was een eerste keer, maar hij deed het super. Natuurtalentje. Wat ook erg leuk was, was dat Christiaan Damen er was met Elsa (Staffjoy's Frozen Enigma).
Dus gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om een foto van Elsa te maken, het resultaat ziet u hieronder.

05.04.2021 BIBI - Kampioen Staffjoy's Titian Queen in de spotlight

Bibi is heel licht geshowd zoals ze dat zo mooi noemen maar dat laat onverlet dat ze een indrukwekkende lijst van prestaties neer heeft gezet.Na een vliegende start op de kampioenschapsclubmatch waar ze beste pup werd onder keurmeester George Earle, werd ze onder andere beste van het ras op de Terrierunie show onder rasspecialist Laurie Ford, won ze op de Nicolai Grishkov Trofee oude stijl (en in mijn visie de mooiste opzet) beste van het ras met als keurmeesters o.a. Jean Loughborough en Mick Clark. En om haar palmares extra kleur te geven werd ze ook nog eens Stafford van het Jaar 2011. Ze heeft 1 keer een zeer goed kwalificatie gehaald,..niet omdat de keurmeester haar geen uitmuntend waard vond maar omdat Bibi niet stil stond,...Bibi kon je heel mooi neerzetten maar zoals een Stafford betaamt vond ze menselijke aandacht geweldig,.. dus daar kwam de keurmeester en Bibi stond niet meer stil, ik vond het wel wat hebben,... ik zie dat veel en veel liever dan dat kruiperige of het bijna standbeeldachtige. Bibi was echt hard werken in de ring,.. maar dan had je ook wat . Wat dan wel weer mooi was, was toen Bibi beste van het ras op de Nicolai Grishkov werd en ook haar Stafford van het Jaar Trofee op kwam halen, de keurmeester die Bibi haar ZG had gegeven daar ook aanwezig was en toch wel enigzins bedrempeld stond te kijken,...BiBI is inmiddels elf jaar oud en maakt het nog steeds goed.Haar vader is Kampioen Quest for Fame en moeder Kampioen Benlui's Dutch Dreamgirl NJK'08

05.04.2021 BLIKSEM
- Earthquake Staffs Merengue
Bliksem is nu acht maanden oud en Bliksem ontwikkeld zich zoals wij hoopten. 
Daarnaast is hij op het moment een lekkere puber,.. de ondeugd straalt van hem af,... maar wel op een fijne en soms erg aandoenlijke, grappige manier. 

 

04.04.2021 Super leuk om foto's te ontvangen van Staffjoy's Staffordshire Bull Terriers, onderstaand een tweetal foto's van twee "golden oldies' Staffjoy's Lotsa Gumption and Staffjoy's Lavender Rose. Broer en zus uit een nestje dat veertien jaar geleden geboren werd,..beiden wat ouderdomskwaaltjes, maar nog still up and running,.. nou ja,.. langzaam running :) 

12.03.2021 Hieronder GIJP, Staffjoy's Signature die bedacht heeft dat hij wel graag erg zacht wil liggen en daarom zijn huisgenoot als extra kussen gebruikt,... zo heerlijk ongecompliceerd die Staffords!

05.03.2021 Onder Bianca C.V. een nieuwe subpagina toegevoegd waar de aankondigingen staan weergegeven van de interviews die hebben plaatsgevonden met mensen die hun voetstappen hebben achtergelaten in de StaffordWereld en die een verhaal te vertellen hebben, deze interviews zijn zowel in de Nederlandse als Engelse taal en zijn echt de moeite van het terugluisteren en kijken waard!! 
Deze interviews worden live gestreamd op de Facebookpagina van de Active Staffordshire Bull Terrier Group. Hieronder een aankondiging van een chatroom uit augustus 2020.
De interviews zijn ook op deze Facebookpagina terug te kijken.

05.03.2021 Onder artikelen een nieuwe pagina toegevoegd met als naam Boek H.N. Beilby.
Op deze pagina vindt je een link naar het ingescande boek van H.N. Beilby.
Dit is het eerste boek dat na de bekrachtiging van de rasstandaard in 1935 over de Staffordshire Bull Terrier is verschenen.

27.02.2021 Hieronder een paar foto's van Lewis - Kampioen Highbourne Bureaucracy.
Lewis is elf jaar geweest. Staffordshire Bull Terrier zijn net als wijn, hoe ouder ze worden
hoe beter. Staffords worden weliswaar lichamelijk oud maar blijven echt tot op hoge leeftijd jong van geest. 

26.02.21 Hadden we laatst foto's gemaakt van Elsa - Staffjoy's Frozen Enigma, vandaag waren wij bij haar broer Staffjoy's King Monarch | MITCH.  Inmiddels 14 maanden oud en super lief.

31.01.2021 Foto's gemaakt van Bliksem - Earthquake Staff's Merengue. 
Bliksem is gefokt door Diego Rodriguez van de Earthquake Staff's kennels in Spanje en gaat in Nederland wonen. 

06.02.2021 Een berichtje ontvangen van de familie van der Kuijl dat Staffjoy's Omerta "Ziggy" op de leeftijd van bijna 13 jaar is overleden. Wij willen de familie van der Kuijl heel erg veel sterkte wensen en bedanken voor het super thuis dat zij Ziggy hebben geboden.

24.01.2021 Hieronder zie je foto's van Staffjoy's Noblese Oblige roepnaam Alec die in Amerika woont en daarnaast zijn zus Joy - Staffjoy's Natural Temptation -, beide foto's zijn gemaakt afgelopen december, beide 13 jaar oud. Zo leuk die oudjes,... Staffordshire Bull Terriers zijn net wijn, hoe ouder hoe beter,...

24.01.2021Zoon en vader naast elkaar gezet.
Naast dat ze qua looks behoorlijk op elkaar lijken hebben ze allebei een heerlijk open, standvastig Staffordshire Bull Terrier karakter. Meer kun je niet willen.

23.01.2021 Hieronder foto's van Buddy [Staffjoy's Secretariat] 19 weken oud. 
Wij wonen in de buurt van het Rijnstrangengebied en vandaag lekker met Buddy wezen wandelen in dit wondermooie gebied. Buddy doet het prima, luistert goed, geniet van het ontdekken (en wij dan weer van hem) en is druk tanden aan het wisselen. 

Hieronder zit u een foto van Elsa | STAFFJOY's FROZEN ENIGMA
Elsa is een dochter van Kampioen Earthquake Staffs Icehot en Usherin French Connection>
Deze foto's zijn op 10 januari 2021 gemaakt, twee dagen voor haar eerste verjaardag.
Elsa woont bij Christiaan, Petra & Walter in nu nog Rotterdam maar op korte termijn zal dat Rhoon worden.

Hieronder een foto van Mexx [Staffjoy's Right on Track} lekker stoer op tienjarige leeftijd met zijn baasje Marco van Vuuren op de motor.

Net voordat het nieuwe jaar, 2021, begon bezoek gehad van Gijp - Staffjoy's Signature met zijn baasjes, Ingrid en Werner Tierolf. Gijp is twee jaar oud. Het was erg gezellig en gelijk de nieuwe camera uitgeprobeerd. Maar goed met zo'n model is het maken van foto's ook niet moeilijk.

06.12.2020 Maggie - Staffjoy's Magic of Sevenaer. Maggie is het zusje van Buddy en op deze foto 12 weken oud. Maggie woont bij Tonie en Marian in Doetinchem

22.11.2020 Staffjoy's Secretariat - roepnaam Buddy - 10 weken oud
Buddy is afkomstig uit ons laatste nestje en blijft bij ons wonen.